Teknoloji

Twitter intihar önleme amaçlı özelliğini önce kaldırdı, sonra geri getirdi

twitter intihar önleme

Twitter intihar önleme amacıyla sunduğu özelliğini kaldırdıktan kısa bir süre sonra yeniden devreye sokacağını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, söz konusu özellik geçtiğimiz cuma günü şirketin yeni sahibi Elon Musk’ın talimatları doğrultusunda kaldırılmıştı. Ancak mikro blog servisi, gelen tepkilerin ardından “#ThereIsHelp” (#YardımVar) etiketini geri getireceğini açıkladı. Söz konusu özellik, belli konular hakında arama yapıldığında kullanıcıları intihar önleme hatlarına ve diğer güvenlik kaynaklarına yönlendiriyor.

Reuters’ın haberinin ardından Twitter’ın güven ve emniyetten sorumlu başkan yardımcısı Ella Irwin, özelliğin kaldırıldığını doğrularken; bunun geçici bir şey olduğunu belirtti. Irwin’in Reuters’a yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Uyarılarımızı düzeltiyoruz ve yeniliyoruz. Bunlar sadece yenileme işlemleri sırasında geçici olarak kaldırıldı. Önümüzdeki hafta itibarıyla bu mesajlar yeniden kullanıcıların karşısına çıkacak.”

Twitter’ın sahibi Elon Musk ise söz konusu özelliğin kaldırıldığı iddiasını yalanladı. “Bu mesaj hâlâ görülüyor. (Reuters tarafından yapılan) Haber yalan.” diyen Musk, paylaşımını “Twitter intiharı önlemez” diyerek tamamladı. Ancak hafta sonunda “COVID-19” ve “intihar” gibi konularda yapılan Twitter aramalarında kullanıcıların karşısına bir uyarı veya yönlendirme mesajı çıkmadığı belirtildi.

Twitter intihar önleme konusunda Google’ın yolundan yürüyecek

Twitter intihar önleme konusunda Google tarafından uygulanan bir yaklaşımı benimsemeye hazırlanıyor. Ella Irwin, Google’ın intihar temasıyla yapılan aramaların sonuçlarındaki yaklaşımını takdir ettiklerini ve yapılacak yeniliklerde bu yaklaşımdan “ilham alacaklarını” belirtti.

İLGİLİ HABERLER