Teknoloji

Twitter yeni hesap oluşturma sürecini kolaylaştırmaya hazırlanıyor

htc-one-twitter-210314 (650 x 434)

İlk Twitter hesabını oluşturmak pek keyifli bir iş değil. Aradan geçen yıllara rağmen, mikro blog servisi halen yeni kullanıcılarını boş bir zaman akışına bırakıyor ve daha sonra yapmaları gerekenler konusunda bir bilgi vermiyor. Yeni kullanıcılarının elinden tutmaya karar veren Twitter, yardımcı olmak adına yeni bir özellik deniyor. Kayıt sürecini yenileyen şirket, yeni kullanıcılarının zaman akışlarını gerçekten okuyacakları içeriklerle dolduruyor. “Instant Timeline” adını verdiği bu özelliği geçtiğimiz yıl duyuran Twitter, şimdi Android’de küçük bir kullanıcı grubuyla özelliğin testlerini gerçekleştiriyor.

Instant Timeline özelliğinde önce kullanıcının telefon defterinde bulunan kişileri kontrol eden Twitter, eşleşen kişileri listeliyor. Daha sonra bu kişilerin takip listesini inceleyen mikro blog servisi, alakalı olabileceğini düşündüğü kişileri de karışıma ekliyor. Böylelikle zaman akışı bu kişilerden gelen tweet’ler ile doluyor. Kullanıcıların takip ettiği kişi sayısı arttıkça bu tweet’ler zaman akışına veda ediyor.

Twitter’ın Instant Timeline özelliğini test eden The New York Times, sonuçların memnuniyet verici olduğuna dikkat çekti. Haberi yazan kişinin gerçekte de takip ettiği gazetecileri ve haber kuruluşlarını bulmayı başaran araç, araya bazı komedyenleri ve ünlüleri de yerleştirse de çıkan sonuç “tatmin edici” olarak nitelendi. Twitter’ın testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda Instant Timeline özelliğinin tüm yeni kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER