Teknoloji

Twitter resmi Instagram hesabında Instagram’ı trollüyor

twitter instagram

Twitter ve Instagram dünyanın en popüler sosyal ağları arasında yer alıyor. Ancak iki platformun genel iklimleri arasında önemli farklar bulunuyor. Instagram’da herkes genel itibarıyla oldukça mutlu görünürken, Twitter’da pek çok insanın “öfkeli” yüzü ön plana çıkıyor.

Twitter’ın eğlenceli yüzünü görmenin en iyi adresi ise Instagram. Pek çok Instagram hesabında Twitter’daki eğlenceli paylaşımların ekran görüntülerini bulmak mümkün oluyor. Twitter’ın yeni açılan resmi Instagram hesabı da bu duruma eğlenceli şekilde gönderme yaptı.

Twitter’ın Instagram hesabında, bu duruma gönderme yapan bir tweetin ekran görüntüsü altı paylaşıma yayılmış şekilde yayınlandı. Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Instagram gerçekten tweet’lerin ekran görüntülerinden oluşuyor ve bence Twitter bunları geri çağırmalı.”

Twitter’ın Instagram hesabının biyografi kısmına da “Tweet’lerin Ekran Görüntüleri” ifadesinin eklenmesi de, mikro blog servisinin bu oyunu oynamaya devam edeceğini gösteriyor. İlk paylaşımın ardından Twitter ekibinin eğlenceli bulduğu başka ekran görüntüleri de resmi hesaptan paylaşıldı.

Twitter Instagram hesaplarına doping etkisi yapabiliyor

Twitter’ın yaptığının “Amerika’yı yeniden keşfetmek” olmadığını söylemek gerekiyor. Özellikle 30 yaş altındaki kullanıcılar, Instagram üstündeki Twitter etkisinin farkına daha önce varmıştı. Instagram’da özellikle mizah hesapları, Twitter’daki tweet’lerin ekran görüntülerini paylaşarak geniş kitlelere ulaşıyor. Bu tweet’lerden bazıları Instagram’ın genel ortamının da katkısıyla daha komik bir etki bırakıyor. Twitter’da 20 kez retweet edilen ve 50 kez beğenilen bir paylaşım, Instagram’da 1000 beğeni alabiliyor.

İLGİLİ HABERLER