Teknoloji

Twitter’a göre insanlar 280 karakterle daha fazla, ancak aynı uzunlukta tweetliyor

avrupa birliği twitter elonjet

Twitter’ın tweetlerde sınırı 280 karaktere çıkarması, bu sosyal ağın güzelliğini bozmamış gibi görünüyor. Twitter CEO’su Jack Dorsey, dün açıklanan finans raporunun ardından gerçekleştirilen telekonferans görüşmesinde, artırılmış tweet uzunluğunun insanların gönderdikleri mesajların uzunluğunu aslında değiştirmediğini, ancak daha fazla bağlılığa imkan sağladığını söyledi.

Dorsey, dikkat ettikleri unsurlardan bir tanesinin ortalama tweet büyüklüğünün artıp artmayacağı olduğunu ve bunun artmadığını dile getirdi. İnsanların elinde daha fazla alan olduğunu, bu sayede tweetlerin yayınlanmadan önce silinmesinin azaldığını belirtti. Ayrıca bağlılığın arttığını, daha fazla retweetin ve bahsin yapıldığını da söyledi. Bunlara ek olarak insanların daha fazla takipçi kazandığına ve geri dönüşlerin arttığına da dikkat çekti.

Twitter geçtiğimiz kasım ayında 280 karakter sınırlamasını herkese getirdiğinde, yaptıkları testlerde artırılmış karakter sayısının artışının yarattığı etkiyle ilgili benzer sözler söylemişti. Twitter ürün yöneticisi Aliza Rosen’ın o zamanlar yayınladığı bir blog yazısında, insanların 140 karakterden daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu gördüklerini, bu sayede daha kolay ve sık biçimde tweetlediklerini fark ettiklerini yazmıştı. Ancak daha da önemlisi, insanların çoğu zaman 140 karakterin altında tweetlediğini, bunun da Twitter’ın ruhunun olduğu gibi korunduğunu da vurgulamıştı.

Twitter’ın aylık kullanıcı sayısı düşmeye devam etse de, 280 karaktere geçiş yapmak insanları sosyal ağda daha fazla tutma noktasında işe yaramış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER