Teknoloji

Twitter’da ilgi duyduğunuz konu başlıklarını takip edebileceksiniz

twitter API Pro

Twitter’ı kullanım şekliniz çok yakında epey değişebilir. Şirket, Twitter’ı kullanıcılara daha yakın hâle getirmeyi amaçlayan yeni özelliği olan “Konular”ı kullanıma sundu. Bunun sayesinde tıpkı hesapları takip eder gibi belirli konu başlıklarını da takip edebileceksiniz.

Twitter, daha önce bu tarz bir özellik üzerinde çalışmakta olduğunu duyurmuştu. Ne var ki, şirket bu konseptin farklı çeşitlerini uzun zaman boyunca test ediyordu. Şirket, şimdi yeni özelliği tüm kullanıcılara sunmaya başlıyor. 13 Kasım tarihinden itibaren konu başlıklarını takip etme imkanının Twitter kullanıcıları için sunulacağı kaydedildi.

Öncelikle 300 kadar konu için takip imkanı sunuluyor. Bunlar da spor, eğlence ve oyun gibi farklı kategorilerde seçilmiş. Bir konu başlığını takip etmeyi seçtiğinizde, Twitter ilgili hesaplardan seçilmiş tweetleri zaman akışınız içinde gösteriyor. Böylelikle, örneğin belirli bir spor takımı ile ilgili tweetleri görerek konu hakkında daha fazla fikir sahibi oluyorsunuz.

Twitter için bu hamle, platformda sohbeti ve etkileşimi artırmaya yönelik adımların bir parçası niteliğini taşıyor. İnsanların ilgi alanlarını takip etmelerini kolaylaştırarak, daha katılımcı ve kaliteli bir sohbet ortamının oluşturulacağını düşünüyor.

Twitter konu başlıkları takibi ile daha verimli bir ortam olabilir

Ancak bu değişiklik Twitter’ın uzun zamandır acısını çektiği sorunlardan birine de çare getirecek. Yeni kullanıcılar sosyal ağı biraz karmaşık buluyordu. Konu başlıklarını takip imkanıyla onlar da aradıklarını veya almak istediklerini biraz daha rahat bulabilecekler. Twitter’ın hangi amaçla kullanılabileceğine dair somut bir örnek kullanıcılara sunulmuş olacak.

Bu yılın başlarında yapılan bir araştırma, tweetlerin yüzde 80’lik bir bölümünün, Twitter kullanıcılarının sadece yüzde 10’luk kesimi tarafından atıldığını ortaya koymuştu. Bu da, Twitter’ın sürekli birbiriyle konuşan aynı gruplar için büyük bir yankı odası olduğu, geride kalanların ise oturup izlediğine dair iddiaları destekler nitelikteydi.

İlgi alanlarını ve konularını takip etme imkanının yukarıdaki durumu değiştirip değiştirmeyeceği şu an için bilinmiyor. Twitter daha önce Anlar özelliğiyle bu tür problemleri çözmeye çalışmış, sonrasında da Keşfet bölümünü daha da zenginleştirmişti. Ancak konu başlıklarını takip imkanı daha cazip ve kullanışlı görünüyor. Çünkü doğrudan kullanıcının en fazla zaman geçirdiği zaman akışına etki edecek bir değişiklik yapılıyor. Uygulamanın ayrı bir bölümüne geçme ihtiyacı duyulmayacak.

Aynı zamanda Twitter kullanıcıları, daha önce takip etmedikleri yeni hesaplarla konu başlıkları sayesinde tanışabilirler. Bu da Twitter’ı daha verimli bir ortam olarak kullanmalarına katkıda bulunacaktır.

Instagram uzun zaman önce konu etiketlerini takip etme imkanını getirmişti. Böylelikle kullanıcılar sadece belirli hesapları değil, ilgi duydukları alanlara dair yapılan paylaşımları da doğrudan akışları içinde, daha rahat şekilde görme imkanını elde etmişti.

İLGİLİ HABERLER