Teknoloji

Twitter ile iOS Live Photo’ları GIF olarak hemen paylaşabilirsiniz

tweetdeck twitter

Live Photos Apple’ın iOS’te sunmuş olduğu simge niteliğinde bir kamera seçeneği. Bunun sayesinde fotoğraflarınızı canlandırmanız ve çeşitli hâllere sokmanız mümkün hâle geliyor. Twitter da en sonunda bu şekilde çekilmiş fotoğraflarla daha iyi anlaşacak.

Eğer daha önce bir Live Photo’yu Twitter’da paylaşmayı denediyseniz, bunun sabit bir fotoğraf gibi işlendiğini ve gösterildiğini fark etmişsinizdir. Live Photo’yu bir GIF animasyona çevirip daha sonra oluşturduğunuz animasyonu paylaşmak da bir yöntem, ancak bu işi daha da zahmetli hâle getirecektir.

Neyse ki, Twitter bundan böyle Live Photo’ları platformda doğrudan GIF olarak paylaşabileceğinizi açıkladı. Dönüştürmek için uğraşmanız gerekmeyecek.

Bu özelliği Twitter iOS uygulaması içinden kullanmak kolay görünüyor. Tweet yazarken film rulonuzdan bir fotoğraf seçin, daha sonra eklediğiniz fotoğrafın sol alt köşesindeki “GIF” yazısına tıklatın. Tweeti paylaştığınızda fotoğraf da GIF animasyon olarak gösterilecektir.

Live Photo’lar oldukça eğlenceli ve güzel işler ortaya çıkarmayı sağlıyor. Twitter’ın da en sonunda bu formatı desteklediğini görmek sevindirici.

İLGİLİ HABERLER