Teknoloji

Twitter ikonlarına daha fazla dikkat çekecek yeni bir tasarım

twitter

Twitter, sosyal ağ genelinde kullanılan ikonları için yepyeni bir görünümü tanıttı. Şirket, cuma günü tasarım hesabı üzerinden yayınladığı bir tweet dizisiyle yeni ikonları gösterdi. Yeni tasarımda daha kalın çizgiler kullanılırken hatlar da biraz daha belirgin hâle getirilmiş.

Twitter, tweet dizisinde “Amaç, şekil ve stil açısından cesur, ancak yine de ilişkilendirilebilir ve mümkün olduğunda biraz kaba olan uyumlu bir simgeler kümesi oluşturmaktı.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir ifadeye yer veriyor. Dizideki iki tweet, neyin değiştiğini görmeyi daha kolay hâle getiriyor. Bu tweette ise eski ve yeni simgeler bir arada gösteriliyor. Bu tweet ise yeni ikonların hepsini bir arada gösteriyor.

https://twitter.com/TwitterDesign/status/1583565136388030464

The Verge sitesinin belirttiğine göre, Twitter yeni simgeleri önümüzdeki günlerde web, iOS ve Android’deki herkesin kullanımına sunacak. Bu arada bazı kullanıcıların hemen şimdi yeni simgeleri görmeye başlamış olabileceklerine de dikkat çekiliyor.

Twitter ikonlarında yapılan bu son değişiklik, Ağustos 2021’de yapılan ve yeni bir görsel tasarım dilini hayata geçiren değişikliği takip ediyor. Geçen yılın kapsamlı değişikliğinde Chirp adlı yeni bir yazı tipi de uygulama genelinde kullanıma sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER