Teknoloji

Twitter iki aşamalı doğrulama sistemini kullanmayı kolaylaştırıyor

twitter microsoft

Twitter, bazı kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir değişikliği sonunda hayata geçirdi. Bu değişiklikten bahsedildiğinde pek çok kişinin aklına gelen ilk yenilik tweetlerin düzenlenebilmesi olsa da, mikro blog servisi güvenlik odaklı bir adım attı. Twitter iki aşamalı doğrulama sisteminin bir telefon numarası olmadan da kullanılmasını mümkün hâle getirdi.

SMS tabanlı iki aşamalı doğrulama sistemi, kod üretme cihazlarına erişemeyen veya güvenlik anahtarları bulunmayan kişiler için bir tür yedek plan işlevi görüyor. Bu sistemin SIM değiştirme saldırılarına karşı hassas olduğunu da belirtmek gerekiyor. Twitter kod üreticisi desteğini bir süre önce sunsa da, kullanıcılardan hâlâ ekstra doğrulama için telefon numarası talep ediyordu.

Bu durum, gizliliği hakkında endişe duyanları rahatsız eden bir faktördü. Twitter’ın telefon numaralarını reklam hedeflemesi için kullandığını kabul etmesi de, telefon numarasını şirketle paylaşmak istemeyenlerin endişelerini artırmıştı.

Twitter iki aşamalı doğrulama değişikliğini önce masa üstünde sunuyor

Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in hesabı bile bir süre önce SIM değiştirme saldırılarının kurbanı olmuştu. Bu saldırıda iki aşamalı doğrulama sistemindeki bir açıktan yararlanılmasa da, SMS tabanlı sistemlerin hassasiyeti ortaya çıkmıştı.

Telefon numaralarını profillerine bağlayanlar, artık istedikleri takdirde bu bağlantıyı kaldırabilecek. Ancak telefon numarasız iki aşamalı doğrulama sisteminin sadece Twitter’ın web uygulamasında geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER