Teknoloji

Twitter içerik oluşturucularına kripto parayla ödeme yapacak

twitter microsoft

Twitter’da gündem Elon Musk’ın mikro blog servisini satın alması olsa da, şirketten başka haberler de gelmeye devam ediyor. Mikro blog servisi, içerik oluşturucularının kripto paralarla ödeme alabilmesi için Stripe ile ortak bir test yürütüyor. Test çerçevesinde parasallaştırma özellikleri aktif durumda olan Twitter kullanıcıları, USD Coin olarak ödeme alabiliyor.

Stripe, kripto parayla ödeme özelliğini bu yıl bitmeden 120’den fazla ülkeye götürmeyi planlıyor. Bu ödemeler işlem ücretlerinin daha düşük olduğu, işlemlerin daha hızlı tamamlandığı ve Ethereum entegrasyonu da bulunan Polygon ağı üzerinden gerçekleştirilecek.

Polygon’un MetaMask, Coinbase Wallet gibi cüzdanlarla uyumluluğu da mevcut. İçerik sahipleri aldıkları ödemeleri Polygon’da saklayabildikleri gibi, farklı bir para birimine de çevirebilecek.

Twitter tarafından konuyla ilgili olarak İçerik Oluşturucuları Ürün Lideri Esther Crawford’un imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Twitter insanların olup biten hakkında konuştuğu bir yer. Bu konuşmaları sürükleyen içerik oluşturucularına para kazanmalarında ve kitleleriyle yeni yöntemler aracılığıyla bağlantı kurmalarında yardım etmek istiyoruz. Stripe aracılığıyla kripto parayla ödeme alma imkanını içerik oluşturucularına sunduğumuz için mutluyuz.”

İLGİLİ HABERLER