Teknoloji

Twitter hisseleri halka arz dönemindeki fiyatından işlem görüyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-iphone-logo-230315

Twitter’ın hisselerindeki düşüş devam ediyor. Şirketin hisseleri, son işlem gününü halka arz fiyatı olan 26 dolar seviyesinden kapattı. Twitter borsadaki ilk işlem gününü 45 dolarlık hisse fiyatıyla kapatmış, ancak geçtiğimiz mayıs ayı hariç bu seviyeye tekrar ulaşmayı başaramamıştı. Mikro blog servisinin gelirleri sağlıklı bir biçimde artsa da, bu büyüme sağlam bir kâra çevrilebilmiş değil.

Kullanıcı artışının istenilen seviyede olmaması da Twitter yatırımcılarını korkutan unsurlar arasında yer alıyor. CEO Dick Costolo’nun geçtiğimiz aylarda görevi bırakmasının ardından koltuğu şirketin kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey devralmıştı. Ancak Dorsey’in akıbetindeki bilinmezlik Twitter’ın geleceğine dair endişelerin biraz daha artmasına neden oluyor.

Twitter’ın yılın ikinci çeyreğine ait sonuçları geçtiğimiz ayın son günlerinde açıklamıştı. Çeyreği 502 milyon dolar gelirle tamamlayan şirketin hisse başına geliri 0.7 dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Açıklanan rakamlar bir önceki yılın aynı dönemine göre önemli bir ilerlemeyi işaret etse de, Twitter’ın üst düzey yönetiminde önemli ayrılıkları da beraberinde getirmişti. Sonuçları değerlendirmek için yatırımcılarla bir araya gelen Jack Dorsey, Twitter’ın tweetleri gören ancak kendisi için hesap oluşturmayı tercih etmeyen kullanıcılarla bağ kuramamasını “kabul edilemez” olarak niteledi.

Twitter CFO’su Anthony Noto ise olaya başka bir açıdan yaklaştı. Gelişmekte olan pazarlardaki insanların yüzde 95’inin Twitter’dan haberdar olduğunu söyleyen Noto, bu ülkelerdeki kullanıcı oranının ise yüzde 30’da kaldığını belirtti. Noto, mikro blog servisinin henüz kendisini kitlelerle buluşturacak vurucu özelliği veya sade arayüzü bulamadığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER