Teknoloji

Twitter hissedarlarından Musk’a satışa onay

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter hissedarlarının büyük kısmı, mikro blog servisinin 44 milyar dolar karşılığında Elon Musk’a satışına onay verdi. Reuters’ın haberine göre, hissedar oylaması için süre 13 Eylül itibarıyla dolacak olsa da, şimdiye kadar verilen oylar sonucu kesinleştirmiş durumda.

Twitter ve Elon Musk’tan şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak hissedarların tercihinin sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Musk’ın hisse başına 54.20 dolarlık teklifi geçtiğimiz nisan ayında şirket yönetimi tarafından kabul edilmiş ve satış anlaşması imzalanmıştı. Mikro blog servisinin hisselerinin hâlihazırda 41 dolar civarında işlem gördüğünü düşününce Musk’ın teklifinin hissedarlar için ne kadar kârlı olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Aradan geçen dönemde Musk, mikro blog servisini satın almaktan vazgeçtiğini açıklamış ve taraflar arasında bir hukuk savaşı başlamıştı. SpaceX ve Tesla’nın da CEO’su olan Musk, bot hesap sayısı konusunda kendisine yanlış bilgi verildiği gerekçesiyle Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini belirtmişti.

Twitter ve Elon Musk arasındaki davanın duruşmaları ekim ayında başlayacak. Ancak Musk cephesi duruşmaların ertelenmesi için çalışıyor. Bu süreçte mikro blog servisinin eski güvenlik şefinin açıklamaları da önemli bir rol oynuyor.

İLGİLİ HABERLER