Teknoloji

Twitter hikâye tarzındaki Fleet’leri Hindistan’da kullanıma sundu

Twitter hikâye tarzındaki Fleet'leri Hindistan'da kullanıma sundu

Twitter’ın Snapchat ve Instagram’da gördüğümüz hikâyelere benzer bir özelliği olan “Fleets” Hindistan’da kullanıma sunuldu. Bu özellik dünya çapında kademeli olarak kullanıma sunuluyor. Öncelikle Brezilya’da faaliyete geçmiş olan fleet’ler geçen ay İtalya’ya gelmişti.

Twitter’ın Hindistan idari direktörü Manish Maheshwari, konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “Hindistan, dünya çapında en büyük ve en hızlı büyüyen kitle pazarlarımızdan biri olduğundan Twitter için önemlidir.” dedi. “Fleets denemesini Hindistan’a getirmekten ve bu yeni ürünü deneyimleyen dünyanın ilk üç ülkesinden biri yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

“Hindistan’daki testten, yeni bir konuşma modu eklemenin Hintlilerin Twitter’a katılımını nasıl değiştirdiğini öğreneceğiz. İnsanların düşündüklerini hafif dokunuşlu ve açık yürekli bir şekilde paylaşmalarına izin vererek kullanım çeşitliliğini daha da artırıp artırmayacağını görmek de ilginç olacaktır.”

Twitter’ın fleet’leri dünya çapında ne zaman kullanıma sunacağını henüz bilmiyoruz. Hikâye formatı şu sıralar sosyal medya uygulamalarında çok popüler. Daha önce YouTube, Skype ve WhatsApp’ın da bu formatı kullandıklarını gördük. Twitter için de bu tarz içerik paylaşımı epey uygun görünüyordu ki, sosyal ağ da yavaş yavaş bu formata uyum sağlıyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER