Manşetler

Twitter Highlights özelliğiyle kullanıcılara tweet’lerden günlük seçmeler sunacak

twitter-highlights-250415

Kullanıcılarının görmeyi istemeyebilecekleri saldırgan tweet’leri filtrelemek için geliştirdiği bir algoritmayı test eden Twitter, insanların görmek isteyebilecekleri tweet’leri ön plana çıkaran teknolojileri de kullanıma sunuyor. Highlights isimli yeni özelliğini duyuran mikro blog servisi, kullanıcılarına günde iki kez özel olarak seçilmiş tweet’ler gösterecek. Highlights özelliğinden ilk olarak Twitter’ın Android’deki kullanıcıları faydalanacak. Akıllı cihaza gönderilecek bildirim aracılığıyla mikro blog servisi üyelerini özel tweet derlemesinden haberdar edecek. Highlights ile gösterilen tweet’ler önemlerine göre sıralanacak.

Twitter’dan yapılan açıklamada Highlights’ı kullanmak isteyenlerin özelliği aktif hâle getirmesi gerektiği belirtildi. Highlights kapsamında Twitter üyelerine takip ettikleri diğer kullanıcılara ait tweet’ler gösterilecek. Twitter’da o an popüler olan etkinlik ve başlıklar ile yakın olduğu düşünülen arkadaşlara ait tweet’ler de Highlights’ın bir parçası olacak.

Twitter’ın Highlights özelliği ve Facebook’un Haber Kaynağında yaptığı kimi değişiklikler arasında bir benzerlik kurmak pek yanlış olmayacaktır. Her iki sosyal paylaşım sitesinin de kullanıcılarına bir şeylerden geri kalmadıkları hissini yaşatmaya çalıştıkları rahatlıkla söylenebilir.

Twitter’ın gerçek zamanlı bir olay akışı sunması servise kendine özgü bir hava kazandırsa da, bazı kullanıcılar da bu nedenden ötürü olan biteni büyük ölçüde kaçırdıkları hissine kapılabiliyor. Twitter adına yapılan açıklamayı kaleme alan yazılım mühendisi Gordon Luk, ana zaman akışının insanlarla etkileşime girmek için mükemmel bir yer olduğunu, ancak kimi zaman her şeye birden hakim olmanın zorlaşabileceğini belirtti.

Luk, ilk etapta Highlights’ın sadece Android uygulamasında kullanıma sunulacağını ancak deneyimin iyileştirilmesiyle birlikte özelliğin diğer platformlara taşınmasının gündeme geleceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER