Teknoloji

Twitter hesap onaylama işlemini geri getirmek için hazırlık yapıyor

twitter API Pro

Twitter kullanıcıların hesap onaylama işlemini yapmak için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu bilgi ters mühendislik ve çevrimiçi hafiyelik gibi işlerle uğraşan Jane Manchun Wong tarafından bir tweet ile paylaşıldı. Bu kişi Twitter uygulamasının ayarlarında, kişisel bilgiler bölümünün altında “onaylama talep et” şeklinde bir alana rastladı.

Twitter da Wong’un tweetini doğruladı, ancak daha fazla yorum yapmadı. Şirketin yardım sayfasında ise hâlâ onaylanmış hesap programının beklemede olduğu ve şu an için yeni bir talep kabul edilmediği belirtiliyor. Bu nedenle Twitter’ın kullanıcılar için hesap onaylamayı ne zaman açacağı veya yeni sürecin nasıl olacağı konusunda bir net bir bilgi henüz bulunmuyor.

Twitter, onaylanmış hesapların adlarının yanına mavi renkli tik işareti yerleştiriyor. Bu işaret genellikle kamuoyu tarafından bilinen kişi veya kuruluşların hesaplarına veriliyor. Twitter başlangıçta onaylanmış hesap rozetinin şirket tarafından resmi bir onay anlamına gelmediğini belirtse de, bu rozetin amacı ve neyi temsil ettiği konusunda kafa karışıklığının olduğunu da dile getirdi.

Hesap onaylama süreci 2017 yılında durdurulmuştu. 2017 yılında ABD’nin Charlottesville şehrinde düzenlenen bir miting sırasında öldürülen Heather Heyer adlı kadın hakkında aşağılayıcı tweetler atan bir beyaz ırkçıya mavi renkli onay işaretinin verilmiş olmasının yarattığı tepkiler, Twitter’ın programını askıya almasına neden olmuştu.

Twitter 2018 yılında, onaylama sistemi üzerinde çalışmaya devam edecek yeterli kaynağının olmadığını söylemişti. Ancak ABD seçimlerinin öncesinde yeniden bu onay mekanizmasını harekete geçirmeye başladığının işaretlerini vermişti. Ayrıca kamu sağlığı yetkililerinin Kovid-19 ile ilgili tweetlerine daha fazla doğruluk payı kazandırmak amacıyla da mavi renkli onay işareti vermeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER