Teknoloji

Twitter’daki bir hata silinen paylaşımları geri getiriyor

twitter algoritması

Pek çok Twitter kullanıcısı geçmişte sildikleri tweetlerin yeniden görünmeye başladığından şikayet ediyor. ZDNet’e konuşan bir güvenlik uzmanının verdiği bilgiye göre, daha önce silinen yaklaşık 34 bin tweet, mikro blog servisindeki bir açık nedeniyle yeniden görünür hâle geldi. Bu problemin silinen retweetleri de etkilediği belirtildi.

Söz konusu sorun yaygın görünse de, kaynağını tahmin etmek pek zor değil. Bu problem Redact veya TweetDelete gibi üçüncü taraf uygulamalarla toplu şekilde tweet silenleri etkilemiş gibi görünüyor. Pek çok kişi silinen tweetlerin yeniden ortaya çıkması önemsiz bir şey gibi görünse de, mikro blog servisinin özel verileri nasıl koruduğunu göstermesi açısından önem taşıyor.

Daha önce şirkette görev yapan bir mühendise göre, bu sorun bazı sunucuların veri merkezleri arasında taşınmasından ve bunların ağa yeniden dahil edilmesinden önce gerekli ayarların yapılmamasından kaynaklanıyor. Elon Musk mikro blog servisinin iletişim ekibini dağıttığı için konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil.

Twitter yeni rakiplerine kullanıcı kaptırıyor

Twitter’da artık bu tarz teknik sorunlarla karşılaşmak sıradan bir şeye dönüşmüş durumda. Teknik sorunların üstüne Elon Musk’ın aldığı kararların yarattığı rahatsızlık nedeniyle pek çok kullanıcı mikro blog servisini terk ederek Bluesky ve Mastodon gibi alternatiflere yöneliyor. Ancak söz konusu platformlar da henüz beklenen ivmeyi kazanabilmiş değil. Meta’nın Instagram markası altında sunacağı alternatifin nasıl bir etki yaratacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER