Manşetler

Twitter hisseleri endeksin açılmasıyla birlikte 45.10 dolara fırladı

New York Stock Exchange’de (NYSE) açılış gonguna vurulmasıyla birlikte dünyanın en büyük sosyal ağlarından Twitter, resmen halka açık bir şirket haline geldi. Halka arzında 26 dolarlık bir hisse fiyatı belirlediğini daha önce duyuran şirketin böylelikle gün sonunda 1.8 milyar dolar gelir elde etmesi ve yaklaşık 14 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşması öngörülmüştü.

Twitter-halka-arz-071113

Ancak işlemlerin başlamasıyla birlikte Twitter hisselerinin değeri 45.10 dolara fırladı. Facebook’un halka arzında yaşanan sıkıntılar göz önüne alındığı zaman Twitter’ın halka arzı göz doldururken, bu rakam şirketin belirlediği 26 dolarlık fiyatla 1.25 milyar dolarlık bir gelirden feragat ettiğini ortaya koydu. Twitter’ın bu davranışı hisseleri daha önceden almayı kabul eden yatırımcı ve bankalara yapılmış bir jest olarak tanımlanırken, şirketin çok önem verdiği açılış ivmesini kazanmasına da yardımcı oldu.

2013’te ilk üç çeyrekte 69 milyon dolar zarar eden Twitter sene sonuna kadar 500 milyon dolar gelire ulaşmayı amaçlıyor. Buna rağmen şirketin 2013’ü artıda tamamlaması beklenmezken, halka arzın küresel ekonomik durgunluk nedeniyle ciddi büyüme kaydedecek hisselerin peşinde olan yatırımcıların gözündeki cazibesini koruyacağı düşünülüyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER