Teknoloji

Twitter halka arz için ön başvuru yaptı

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter ABD’deki düzenleyici kuruluşlara halka arz için ön başvuru yaptı. Bu, şirketin çok yakında borsaya açılacağını ve daha fazla ürün geliştirmek, yetenek ve kullanıcı sayısı bakımınından genişlemek ve reklam girişimlerini artırmak için yeteri kadar nakit toplayacağını gösteriyor.

twitter-logo-230513

Twitter başvuru sürecini geçtiği bir tweet ile duyurdu. Planlanan halka arz için SEC’e S-1 gizli başvurusunu ilettiklerini dile getiren şirket attıkları tweet’in de satış için herhangi bir menkul kıymet teklifi hâline gelmediğini kaydetti.

Şirket gizli IPO başvurusunu 2012 yasası çerçevesinde gerçekleştirdi. JOBS yasası da olarak anılan bu yasa şirketlerin ön başvurularını yıllık gelirlerinin 1 milyar dolardan daha az olması hâlinde saklı tutmasını öngörüyor. Ayrıca yasa 1 milyar dolardan daha az gelire sahip olan girişimlerin de halka açılmasına izin veriyor.

Bu durum Twitter’ın gelirlerinin 1 milyar dolar barajının altında kaldığını gösteriyor. Ancak şirketin piyasa değerinin 10 milyar dolar üzerinde olduğu dile getiriliyor.

Facebook’un geçen yılın mayıs ayında gerçekleştirilen halka arzının ardından Twitter da bu yola girmiş olacak. Görünen o ki, Facebook’un hisse senetlerinden sonra Twitter’ın hisse senetlerini de yakından takip edeceğiz.

Twitter halka arz için ön başvuru yaptığı için bundan böyle finans raporunu herkese açıklaması gerekecek. Ancak bu şirketin hisse senetlerinin borsada işlem görmeye başlamadan önce gerçekleşmeyecek.

İlgili >> Twitter, Reuters

İLGİLİ HABERLER