Teknoloji

Twitter’ın güven ve güvenlikten sorumlu yöneticisi Ella Irwin istifa etti

twitter dm

Twitter’ın güven ve güvenlikten sorumlu yöneticisi Ella Irwin görevinden istifa etti. Reuters’a konuşan Irwin, istifasını doğruladı. Bununla birlikte mikro blog servisinde Elon Musk döneminde yaşanan üst düzey ayrılıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Irwin bu görevi geçtiğimiz kasım ayında Yoel Roth’un istifasının ardından devralmıştı. Roth da kasım ayının ilk günlerinde görevi bırakmıştı. Fortune’dan Kylie Robinson’ın paylaşımına göre, Irwin’in şirketin Slack kanalındaki hesabı da kapatıldı.

Irwin birkaç aylık görev süresinde çeşitli sorunlarla karşılaşmıştı. Mikro blog servisi bu dönemde özellikle çocuk istismarını engellemek için yeterince sert önlemler almamakla suçlanmıştı. Şirketin özel bilgilerini gazeteci Bari Weiss ile paylaşan Irwin’in Musk’ın özel jetinin bilgilerini paylaşan hesapların yasaklanması kararını da alan isim olduğunu söylemişti.

Twitter’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil

İstifa kararıyla ilgili olarak Irwin veya Musk’tan mikro blog servisi aracılığıyla yapılmış bir paylaşım bulunmuyor. Bu görevi kimin üstleneceği de şu an için bilinmiyor. Bunun yakında CEO koltuğuna oturacak Linda Yaccarino’nun öncelikli işlerinden biri olacağı söyleniyor.

Twitter’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Şirketin basın e-postası mart ayından bu yana gelen e-postalara “kaka” emojisi ile yanıt veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER