Teknoloji

Twitter Güvenlik Merkezi kullanıcılara tacizle nasıl mücadele edeceklerini öğretecek

avrupa birliği twitter elonjet

twitter-yeni-kus-logo-060612

Twitter’ın işi tacizi önlemek adına etkili araçlar sunmakla sona ermiyor. Mikro blog servisinin bu araçların nasıl kullanılacağını da üyelerine öğretmesi gerekiyor. Bu sorumluluk altında hareket eden Twitter, “Güvenlik Merkezi” adını verdiği yeni bir bölüm oluşturdu.

Twitter Güvenlik Merkezi’nde çevrim içi güvenliğe dair bir şeyler öğrenmek isteyenler için hazırlanmış kaynaklar bir araya getirilecek. Merkezin sunduğu içeriklerin etki alanı ise sadece Twitter ile sınırlı kalmayacak. Paylaşılan bilgiler tüm çevrim içi ortamı kapsayacak nitelikte olacak.

Twitter Güvenlik Merkezi şu an için yeni bir araç veya politika sunmuyor. Ancak platformda nelerin hoş görülüp görülemeyeceği; sessize alma, engelleme ve şikayet etme gibi araçlar sayesinde Twitter deneyiminin nasıl daha iyi hâle getirileceği basit bir dille anlatılıyor.

Twitter Güvenlik Merkezi’nin ağırbaşlı dili kimi zaman kulağa biraz yapay gelse de, bu durumun neredeyse tüm eğitim kaynaklarında geçerli olduğunu unutmamak gerekiyor. Eski CEO Dick Costolo’nun “Tacizle mücadelede çok kötü durumdayız.” itirafının ardından Twitter’ın kendisini geliştirmek için attığı her adımı olumlu değerlendirmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER