Teknoloji

Twitter Güven ve Emniyet Konseyi’ni feshetti

apple twitter

Twitter Güven ve Emniyet Konseyi’nin üyelerine bir e-posta göndererek konseyi feshettiğini bildirdi. Bu bildirimin konsey üyelerinin şirket üyeleriyle Zoom üzerinden yapacağı görüşmeden 1 saat önce gönderildiği belirtildi. Konseyin Elon Musk’ın yönetimi devralmasının ardından mikro blog servisinde yaşanan değişiklikleri ve gelişmeleri değerlendirmeye hazırlandığı, üyelere gönderilen e-postada ise “Artık konseyin yardımına ihtiyaç duyulmuyor” ifadesinin kullanıldığı belirtildi.

Konseyin üç üyesi kısa süre önce görevlerinden istifa etmişti. İstifa eden üyeler yaptıkları açıklamada, Musk’ın yönetimi devralmasının ardından kullanıcıların dijital emniyetinin zayıfladığını ve bir kişiye dijital emniyet kriterlerini belirleme yetkisinin verilmemesi gerektiğini belirtmişti.

Elon Musk bu mektuba “Bunca yıl boyunca çocuk istismarına karşı harekete geçilmemesi suçtur” diyerek yanıt vermişti. Bu tweet’in ardından konseyin kalan üyelerinin mikro blog servisine bir mektup gönderdiği ve konseyin görevinin yanlış yansıtılmasının durdurulmasını istediği söyleniyor.

Elon Musk Twitter’da moderasyon konseyi kuracağını açıklamıştı

Eğer konsey feshedilmemiş olsaydı da konseydeki istifaların sürmesinin beklendiği belirtiliyor. Bunu konsey üyelerinden Larry Magid de doğruladı. The Washington Post’a konuşan Magid, “Konseyin feshedilmesiyle birlikte istifa etmek yerine kovulmuş olduk. Elon eleştiri istemiyor. Kendisine işten çıkardığı çalışanlardan bir kısmının yeniden işe alınmasına yönelik tavsiyeleri dinleyecek biri değil” ifadelerini kullandı.

Elon Musk ekim ayında yaptığı açıklamada Twitter’da bir “moderasyon konseyi” kuracağını ve bu konseyde farklı görüşlere yer vereceğini belirtmiş, ancak daha sonra bu konseyi kurmadan yasaklanan hesaplara geri dönüş yolunu açmıştı. Ekim ayında sözü verilen moderasyon konseyi konusunda da hâlâ somut bir adım atılmamış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER