Teknoloji

Twitter gündem olan konuları anlamayı kolaylaştırıyor

twitter gündem
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter gündem olan konu başlıklarını anlamayı kolaylaştıracak bir adım atıyor. Mikro blog servisi yakında gündem (trend) olan bazı konuların hemen altına bazı paylaşımlar ekleyecek. Böylelikle ilgili konunun neden gündem olduğunu hızlı şekilde anlamak kolaylaşacak.

Twitter’dan yapılan açıklamada, bazı gündemlerin bir “temsilci tweet”e sahip olacağı ve böylelikle kullanıcıların ilgili gündem hakkında hemen bir fikir edinebileceği belirtildi. Gündem bölümünde gösterilen her konuya ekstra bir bağlam eklemeyecek olan şirket, pek çok gündemin kolaylıkla anlaşılabilir olduğunu belirtti. Gündemlere iliştirilen tweetler Twitter’ın editörleri ve algoritmaları tarafından seçilecek.

İliştirilmiş tweetler ilk olarak Twitter’ın uygulamalarında kullanıcıların karşısına çıkacak. Daha sonrasında ise Twitter’ın web uygulamasında da bu tweetleri görmek mümkün olacak.

Twitter, gündem açıklaması için tek bir tweetin yeterli olmayabileceği durumlar için de başka bir çözüm düşünüyor. Şirket, bu tarz konular için kısa tanımlar sunmayı planlıyor. Mikro blog servisi, bu tanımlarla bir konunun neden gündeme geldiği konusunda anlaşılır ve açık bir şekilde kaynağı gösterilmiş bilgiler sağlayacak. Twitter bu özelliği de önümüzdeki haftalarda kullanıma açmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER