Teknoloji

Twitter güncellemesi üçüncü taraf uygulamaları iyileştiriyor

btk twitter

Twitter üçüncü taraf uygulamalardaki deneyimi iyileştirecek yeni güncellemesini duyurdu. Bu güncellemenin getirdiği en önemli yenilik ise mikro blog servisinin ters kronolojik zaman akışını üçüncü taraf uygulamalara açması oluyor.

Şimdiye kadar geliştiricilerin en yeni tweet ve retweet’leri öne çekmesi için eski bir API kullanması gerekiyordu. Bu da uygulamaların geliştirme sürecini daha karmaşık hâle getiriyordu. Eski API kullanımının başka kısıtlamalara neden olduğunu da unutmamakta fayda var. Yeni güncelleme bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Popüler Twitter uygulamalarından Tweetbot’un geliştiricisi Paul Haddad, yapılan değişikliğin teknik detaylarından birine açıklama getirdi. Haddad’ın verdiği bilgiye göre, API v1.1’de uygulama ana akışı 15 dakikada 15 defa güncelleme talebinde bulunulabiliyor ve her seferinde maksimum 800 tweet getirilebiliyordu. Yeni API talep sayısını 180’e, maksimum tweet sayısını ise 3200’e çıkarıyor.

Yeni API geliştirme sürecini de yukarıda belirttiğimiz gibi daha kolay hâle getiriyor. Artık v1.1 ve v2 desteğini aynı anda yerleştirmek gerekmiyor. Bu da geliştirme sürecinin daha hızlı olacağı anlamına geliyor.

Twitter API v2 geçtiğimiz yıl resmi olarak yayınlanmıştı. Bu API, eski sürümdeki eksiklerden yakınan geliştiricilerin şikayetlerinin ardından hazırlanmıştı. Daha öncesinde üçüncü taraf uygulamalarda anketler ve kartlar gibi özelliklerden yararlanmak mümkün değildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER