Teknoloji

Twitter gözetim araçları hazırlayan geliştiricilere izin vermeyecek

apple twitter

twitter gozetimTwitter, polisi ve casusları kullanıcılarının tweetlerinden uzak tutmak istiyor. Şirket, son açıklamasıyla konuda ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor. Mikro blog servisi, herkese açık programlama kitlerinin veya Gnip verilerinin gözetim amacıyla kullanılamayacağı konusunda geliştiricileri uyardı. Twitter gözetim aracı geliştirenlerin bunu kolluk kuvvetleri adına yapmasının da durumu değiştirmeyeceğinin altını çizdi. Şirket, çok sayıda herkese açık tweet olmasının tweetlerin bu şekilde kullanımını kabul edilir kılmayacağını belirtti.

Twitter gözetim araçları hazırlayan geliştiricilere kısıtlama getirecek

Twitter, bu doğrultuda programlama kitlerini kullanarak gözetim araçları hazırlayan geliştiricilere kısıtlama getirecek. Bu önlemler kimi zaman geliştiricilerin kitlere ulaşımını tamamen engellemeye kadar uzanabilecek.

Twitter, “sosyal adalet”e olan bağlılığını kararına gerekçe olarak gösterdi. Mikro blog serisinin herkese açık veri setlerinin eylemcileri takip etme, insanların isimlerini toplama ve ifade özgürlüğünü engelleyici önlemler için kullanılmasının sosyal adalete pek uymadığı rahatlıkla söylenebilir. Alınan bu önlemlerin işe yarayıp yaramayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER