Eğlence

Twitter gizlilik politikasını oyunla anlatıyor

twitter data dash gizlilik

Twitter kullanıcı verilerinin nasıl yönetildiğinin daha net şekilde anlaşılması için gizlilik politikasını yenilemişti. Ancak şirket bunun yeterli olmadığına inanıyor gibi görünüyor. Mikro blog servisi, gizlilik politikasının daha iyi anlaşılabilmesi için Data Dash isimli bir oyun hazırladı.

Data Dash’in özü itibarıyla basit bir web tabanlı oyun olduğunu belirtmek gerekiyor. Oyunda oyuncuların Data isimli köpeği istenmeyen reklamlardan, DM’lerden ve trollerden koruması isteniyor. Bir bölüm tamamlandığında kullanıcılar Twitter’ın yaklaşımı ve deneyimi nasıl yönetebilecekleri konusunda daha fazla bilgiye erişebilecek.

Data Dash’in sıkı oyuncuları etkilemeyeceğini söylemek gerekiyor. 8-bit grafikler oldukça sevimli görünürken, oyuncuları bir şeyler öğrenme konusunda teşvik etmek amacıyla oyunun çok zorlaştırılmadığı rahatlıkla fark ediliyor.

Data Dash’in en önemli problemi ise tonu olabilir. Oyun kolay oynanabilir olsa da, oyunculara anlattığı konular oldukça ciddi. Dolayısıyla Twitter’da taciz ve nefret söylemine maruz kalanlar oyunu oynamaktan pek keyif almayabilir.

Twitter, Data Dash ile gizlilik politikasını yeni kullancılarına veya bu konuyla pek kapsamlı şekilde ilgilenmeyenlere anlatmayı amaçlıyor gibi görünüyor. Bunun özellikle genç yaşta sosyal medya ve dijital okur yazarlık gibi konularla ilgilenenlere yardımcı olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER