Teknoloji

Twitter’dan kullanıcılarını bilgilendirmek için yeni platform

tweetdeck twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Gizlilik Merkezi adını verdiği yeni platformunun duyurusunu gerçekleştirdi. Bu platformda mikro blog servisinden yapılan duyuruları, gizlilik odaklı yeni ürünleri ve güvenlik olaylarıyla ilgili güncellemeleri bulmak mümkün olacak.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler bulunuyor: “Twitter’ı kullanarak verileriniz konusunda bize güvendiğinizi gösteriyorsunuz. Biz de bu güveni ciddiye alıyoruz.”

Twitter’ın Gizlilik Merkezi şimdiden faaliyete geçmiş durumda. Sayfada yer alan bir paylaşımda, 1 Ocak itibarıyla yürülüğe girecek güvenlik politikası güncellemeleri hakkında bilgi veriliyor. Reuters’in haberine göre, Twitter’ın gerçekleştirdiği değişikliklerin temelinde Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası bulunuyor. Söz konusu yasa, büyük şirketlerin müşterilerine verileri konusunda daha fazla şeffaflık sağlamasını ve daha fazla kontrol imkânı vermesini zorunlu kılıyor.

Twitter’ın Gizlilik Merkezi, şirketin yapısında gerçekleşen önemli bir değişikliği de gözler önüne seriyor. Mikro blog servisi, ABD ve Avrupa Birliği dışındaki bölgelerde kalan faaliyetlerini İrlanda merkezli Twitter International Company yerine ABD merkezli Twitter Inc. çatısı altında yürütecek. Bu sayede Twitter’ın Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) takılmadan bazı özellikleri ve ayarları test etmesinin önü açılacak.

Twitter Gizlilik Merkezi ile verdiği sözleri daha hızlı yerine getirebilir

Twitter, bu yıl içinde kullanıcı politikalarında kullandığı dili sadeleştireceğinin sözünü daha önce vermişti. Bu söz takdir görse de; şirketin bazı kullanıcıların konum verilerini yanlışlıkla saklaması ve paylaşması, kullanıcı verilerini izinsiz olarak reklamcılara sunması, Android kullanıcılarının bazı tweetlerinin açığa çıkması ve telefon numaralarının reklam hedeflemesinde kullanılması mikro blog servisinin eksi hanesine yazılmıştı.

Twitter’dan daha önce yapılan bir açıklamada, şirketin gizlilik ve veri koruma konusunda muhteşem olmadığı itiraf edilmişti. Şirket bu alanlarda gelişim kaydetme konusunda yine söz veriyor. Gizlilik Merkezi’nin bu konuda Twitter’a ne kadar yardımcı olacağı ise zaman içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER