Teknoloji

Twitter’dan gizlilik açığı itirafı

elon musk twitter

Twitter‘ın normal şartlar altında kullanıcılarının telefon numaralarını sadece çift aşamalı doğrulama işleminde kullanması gerekiyor. Ancak mikro blog servisi, kasıtsız olarak, bu bilgiden başka bir işte daha yararlanmış gibi görünüyor. Twitter kullanıcılarının emniyet ve güvenlik için sağladığı telefon numaralarının ve e-posta adreslerinin reklam hedeflemesinde kullanıldığını doğruladı.

Twitter’daki reklam verenler, promosyonlarını yüklenen pazarlama listelerine göre özelleştirebiliyor. Mikro blog servisinin söz konusu listelerdeki kişileri telefon numaralarındaki sayılar ve e-postaları doğrultusunda eşleştirdiği belirtildi. Twitter’dan yapılan açıklamada, bunun bir hata olduğu ifade edildi.

Twitter: Sorun çözüldü ve bu süreçte kişisel veri paylaşımı olmadı

Şirket, konuya ilişkin problemin 17 Eylül itibarıyla çözüldüğünü ve bu süreçte reklam verenlerle veya diğer iş ortaklarıyla kullanıcılara ait kişisel verilerin paylaşımı gibi bir durumun yaşanmadığını açıkladı. Mikro blog servisi, bu durumun tekrarlanmaması için gerekli adımları atma sözü de verdi. Durumdan etkilenen tam kullanıcı sayısı ise paylaşılmadı.

Twitter’ın dürüst tutumuna rağmen, yaşananların teknoloji dünyasında hoş karşılanmayacağı söylenebilir. Bir yılı biraz daha aşkın bir süre önce Facebook’un da kullanıcıların telefon numaralarını reklam hedeflemesi için kullandığı ortaya çıkmış ve sosyal ağ oldukça sert eleştirilere maruz kalmıştı. Twitter’ın olayında durumun kasıtlı olmadığı belirtilse de; telefon numarası gibi bilgilerin reklam hedeflemesi için kullanılması tepkiyle karşılanan hatta resmi yetkililerin bile sürece dahil olabildiği bir durum olarak değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER