Teknoloji

Twitter giriş doğrulaması için USB güvenlik anahtarlarını da destekleyecek

twitter giris dogrulamasiTwitter giriş doğrulaması yaparak platforma erişmek isteyenlerin bundan böyle Yubikey gibi USB güvenlik anahtarlarından da yararlanabileceğini açıkladı. Çift aşamalı doğrulama özelliğini aktif hâle getiren kullanıcılar bundan böyle doğrulama kodu veya giriş onayı dışında bir alternatifi de tercih edebilecek.

Twitter doğrulama desteğinin kapsamında geçtiğimiz yıl da bir genişleme gerçekleştirmiş ve bazı üçüncü taraf uygulamaları da sürece dahil etmişti. Söz konusu uygulamalar arasında Google Authenticator ve Duo Mobile gibi çözümler de bulunuyor.

Fiziksel anahtar gibi çözümlerin de doğrulama yöntemleri arasına eklenmesi, kullanıcıların telefonlarının yanında olmadığı veya SMS almak istemedikleri zamanlarda bile mikro blog servisine güvenli biçimde giriş yapmasını mümkün kılıyor.

Twitter giriş doğrulaması konusunda fiziksel anahtarlardan yararlanan ilk platform değil. Twitter’dan önce Dropbox, Facebook ve Google gibi şirketler de giriş doğrulaması için fiziksel anahtarlara da destek vermeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER