Teknoloji

Twitter GIF butonu ile tweetlere animasyon eklemek kolaylaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter gif butonu

GIF arama desteği Tinder’dan Facebook Messenger’a birçok popüler mesajlaşma uygulamasının önemli özellikleri arasında yer alıyor. Şimdi bu servisler arasına Twitter da katılıyor.

Twitter yaptığı açıklamayla iOS, Android ve web versiyonlarına GIF butonu eklemeye başlayacağını duyurdu. Kullanıcılar yeni tweet veya doğrudan mesaj pencerelerinde görecekleri GIF butonuna tıklatıp uygun anahtar kelimelerini yazarak GIF animasyonlar içinde arama yapabilecek ve bunları tek bir tıklamayla tweetlerine veya doğrudan mesajlarına ekleyebilecek. GIF aramaları Riffsy ve Giphy gibi GIF arama motorları üzerinden gerçekleştiriliyor.

GIF butonu tweet yazma penceresinde fotoğraf ve anket butonlarının arasına yerleştirilmiş. Twitter bu özelliğin yoğun şekilde kullanılacağını tahmin ediyor. Çünkü şirketin belirttiğine göre geçtiğimiz yıl insanlar tweetlerine 100 milyon adet GIF eklemiş.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, GIF desteği son zamanlarda giderek daha da popüler bir özellik hâline geliyor. Tinder bundan birkaç hafta önce mesajlaşma servisine GIF aramalarını eklemişti. Ayrıca yaklaşık dört ay önce de Facebook Messenger’a GIF arama özelliği gelmişti. Bu arada Giphy’nin popüler olan servisi iş odaklı mesajlaşma uygulaması Slack’te de kullanılıyor.

Giphy gibi şirketler GIF arama özelliğinin giderek daha yaygın bir özellik olacağını ve günün birinde reklamcıların “sponsorlu GIF” modelini bile denemeye başlayacaklarını iddia ediyor. Şirket şu an için herhangi bir gelir elde etmiyor, ancak bu hafta içinde 300 milyon dolarlık toplam değer üzerinden 55 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER