Teknoloji

Twitter GIF animasyonları desteklemeye başladı

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

GIF animasyonlar en sonunda Twitter’a da geldi. Twitter’ın web sitesinde, iOS ve Android uygulamalarında, zaman akışı içinde paylaşılan GIF animasyonları tek bir tıklamayla izlemek mümkün olacak.

Tweet’ler içinde paylaşılan GIF’ler otomatik olarak oynamayacak. Yüksek boyutlu dosyaların istek dışında indirilmesini engellemek isteyen Twitter, zaman akışı içinde gösterilen GIF’ler için böyle bir yolu tercih etti. Ne var ki, sadece bir tweet’in detaylı görünüm sayfasını açtığınızda GIF animasyon anında oynamaya başlıyor.

GIF desteği Twitter’dan fazlasıyla beklenen bir özellikti. Ayrıca bunların tweet akışı içinde oynatılabilir kılınması da görüntülemeyi daha kolay hâle getirecektir. Böylelikle yeni bir GIF animasyon görüntülemek için her seferinde yeni bir pencereyi açma gereği olmayacaktır.

Aslında benzer özellik Facebook’tan da talep ediliyor, ancak Facebook belki de Haber Kaynağının nasıl görüneceği noktasında bazı endişeleri barındırdığı için GIF animasyon desteği eklemekten kaçınıyor. Gerçekten de GIF animasyonlar her zaman göze hoş görünmüyor, ancak Twitter bunların eğlenceli olduğunu düşünerek destek vermekte bir sakınca görmemiş. Bu arada Google+ uzun zamandır GIF animasyon desteği sunuyor.

İLGİLİ HABERLER