Teknoloji

Twitter gergin sohbetleri önlemek için tweet öncesi uyarılar geliştiriyor

elon musk twitter

Twitter, iOS ve Android’de, hararetlenebilecek bir sohbete girmeden önce sizi uyaran yeni uyarı pencereleri test ediyor.

Bir örnekte, devam etmekte olan bir sohbete “böyle konuşmalar gergin olabilir” diyen bir komut penceresi var. Bir diğer örnekte ise, bu gergin sohbetlerden birine cevap vermeye çalışırsanız, empatik ve gerçeklere dayalı sohbetleri teşvik etmek için gösterilen “birbirimize göz kulak olalım” başlıklı ve üç maddeli bir mesaj penceresiyle karşılaşabilirsiniz.

Uyarı pencereleri, şirketin platformdaki kalıcı tacizi ve kötüye kullanımı azaltmaya yönelik en son girişimidir. Örneğin başka bir uyarı penceresi, rahatsız edici olabilecek bir şeyi tweetlemeden önce sizi uyarıyor. Twitter, okumadığınızı düşündüğü bir makaleyi retweet etmeye çalışırsanız da bir uyarı gösterebilir. Bu, yanlış bilgilerin yayılmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Bunlar bazı kötü tweet’lerin paylaşılmasını önlemeye yardımcı olsa da, tweet atmadan önce gözden geçirmeniz gereken potansiyel uyarıların artan listesi, tüm deneyimin endişe verici olabileceğinin bir göstergesidir.

Her zaman olduğu gibi, bir şey paylaşmanız gerekip gerekmediğinden emin değilseniz, en iyi tweet öncesi uyarı, Twitter’ın size göstermeyeceği uyarıdır. Yani, asla tweet atmayın!

İLGİLİ HABERLER