Teknoloji

Twitter genişletilmiş tweet görünümünü haber, ses ve yeni video servisleriyle geliştiriyor

Twitter küresel çevrimiçi haber kaynağı olma yolunda emin adımlarla ilerlerken bir yandan da büyük medya şirketleriyle işbirliği yaparak tek bir tweet üzerinde neler yapılabileceği konusunda örnekler vermeye devam ediyor. Şirket “genişletilmiş Tweet’ler” olarak adlandırılan yeni bir özelliği duyurdu. Bu sayede New York Times veya Wall Street Journal gibi gazetelerin tweet’lere gömülmüş haberlerine dair başlık ve özet şeklindeki ayrıntılar genişletilmiş tweet görünümünde kullanıcıya sunuluyor.

Twitter’ın 140 karakter sınırlaması bu servisin gücünün bir kısmını oluşturuyor, bu sayede kullanıcılar paylaşmak istediklerini lafı fazla dolandırmadan ve hızlı bir şekidle paylaşabiliyor. Twitter son aylarda bir Tweet içinde sunulabilecek içerikleri genişletme yolunda adımlar atıyor. YouTube videoları, Flickr veya Instagram üzerinden paylaşılan fotoğraflar, Foursquare yer bildirimleri ilgili tweet’lerin genişletilmiş görünümlerinde yer alıyordu. Şimdi bu listeye medya şirketleri de girmeye başlıyor. Ayrıca Soundcloud bağlantısı barındıran tweet’ler için de genişletilmiş tweet görünümüne iliştirilmiş ses dosyalarının sunulmaya başladığını belirtmeden geçmeyelim.

Genişletilmiş Tweet’ler Twitter’ın web sitesinde ve mobil sitesinde sunulmaya başlandı. Çok yakında iOS ve Android uygulamalarında da karşımıza çıkacak. Şirketin CEO’su Dick Costolo Twitter’ın mobil gelirlerinin web tabanlı reklam gelirlerine eşit olduğunu, hatta bazen geçtiğini söylemişti. Facebook’un mobil taraftan para kazanma konusunda sıkıntı yaşadığı söylentilerini göz önünde bulundurduğumuzda Twitter’ın hakkını vermek gerek. Genişletilmiş tweet alanları günün birinde reklamlar için de önemli bir alan olabilir.

İlgili – Twitter

İLGİLİ HABERLER