Teknoloji

Twitter 7 yılın ardından geliştirici konferansı gerçekleştirecek

twitter chirp geliştirici konferansı

Twitter 7 yıllık bir aranın ardından yeniden fiziksel katılımlı bir geliştirici konferansı gerçekleştirecek. Şirketin Chirp adını taşıyan konferansı, 16 Kasım’da ABD’nin San Francisco şehrinde başlayacak.

Twitter’ın 2010’da gerçekleştirdiği ilk geliştirici konferansının da adı Chirp’ti. Ancak daha sonraki yıllarda bu konferans yapılmamıştı. Twitter’ın ev sahipliği yaptığı son canlı geliştirici etkinliği ise 2015 tarihli Twitter Flight olmuştu.

O günden bu yana Twitter’ın geliştiricilerle dalgalı bir ilişkisi olduğu söylenebilir. Şirketin 2018’deki API değişiklikleri geliştiriciler tarafından iyi karşılanmamış ve iletişim süreci de pek iyi yürütülememişti. Değişikliklerden etkilenen üçüncü taraf Twitter uygulamalarının geliştiricileri, şirketi uygulamalarını “bozmak” ile suçlamıştı.

Chirp’in gündeminde hangi konuların olacağı şu an için bilinmiyor. Şirketten yapılan açıklamada; açılış sunumu, teknik oturumlar ve Twitter Geliştirici Ekibi ile tanışma gibi etkinliklerin katılımcıları beklediği belirtildi. Açılış etkinliğinin Twitter’dan canlı yayınlanacağı bilgisi de verildi.

Twitter geliştirici etkinliğinin duyurusunu kendisi için karmaşık bir zamanda gerçekleştirdi. Elon Musk’ın satın alma teklifi yönetim kurulu tarafından da onaylansa da, sürecin ne zaman tamamlanacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Buna ek olarak, mevcut CEO Parag Agrawal’ın da süreç tamamlandıktan sonra görevinde kalmasına pek ihtimal verilmiyor. Yine de, geliştirici araçlarının şirket için önemli bir gelir potansiyeli taşıdığını ve ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER