Teknoloji

Twitter gelirlerini artırmak için farklı fikirleri değerlendiriyor

Twitter'ı daha kullanışlı yapan ve ilgi gören yeni özellikler twitter

Twitter 2020’nin ikinci çeyreğinde kullanıcı sayısını rekor oranda artırsa da, koronavirüs nedeniyle bu artış şirketin bilançolarına yansımamıştı. Günlük parasallaştırılabilir aktif kullanıcı sayısı 186 milyona ulaşan mikro blog servisi, salgın nedeniyle gelirlerin yavaşlaması yüzünden çeyreği 124 milyon dolar zararla tamamlamıştı.

Bu durum Twitter’ı reklamların ötesinde farklı gelir kaynakları bulma konusunda teşvik etmişe benziyor. Şirketin değerlendirdiği modeller arasında abonelik paketleri de bulunuyor. Söz konusu modellerin keşfi konusunda ilk aşamalarda olan mikro blog servisi, bu yıl içinde farklı ürünlerden gelir elde etmeyi beklemiyor.

İkinci çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Jack Dorsey, farklı yaklaşımların bu yıl içinde test edilebileceğini belirtti. Dorsey, kullanıcılardan Twitter’ın belli unsurları için para isteme konusunda çıtasının oldukça yüksek olduğunun altını çizdi. Dorsey, tüm yeni gelir kaynaklarının reklam gelirleri için tamamlayıcı işlev göreceğini de dile getirdi.

Twitter için ne tarz gelir kaynaklarının ve abonelik modellerinin planlandığı belirsizliğini koruyor. Akıllara gelen ilk seçeneklerden biri aylık belli bir ücret karşılığında reklamların kaldırılması olsa da; şu aşamada yapılacak tüm tahminlerin spekülasyondan ibaret olacağını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER