Teknoloji

Twitter gece modu özelliğini iOS uygulamasına getirdi

twitter gece modu

twitter gece moduTwitter gece modu olarak adlandırılan ilginç bir özelliğini en sonunda iOS uygulamasına da getirdi. İlk olarak temmuz ayı içinde Android uygulaması içinde sunulan gece modu, mobil uygulamanın renk düzenini siyah renkli arka plan ve ona uygun diğer renk unsurlarıyla değiştiriyor.

Gece modu sayesinde Twitter uygulamasını ışığın daha az olduğu ortamlarda gözleri yormadan kullanmak, zaman akışını zahmetsizce taramak, tweet’leri okumak mümkün oluyor. Gece modunu açıp kapatmak için, öncelikle uygulamayı en son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Daha sonra hesap profil sayfanızda yer alan Ayarlar ikonuna tıklayın, açılan menüde “Gece modunu aç” seçeneğini göreceksiniz.

Gece modu özelliği üzerinde bir süredir çalışılıyordu. Twitter geçen yıl, Android’in popüler Twitter uygulamalarından olan Falcon Pro Twitter’ın geliştiricisi Joaquim Vergès’i işe almıştı. Falcon Pro’nun en çok sevilen özelliklerinden bir tanesi gece modu ayarıydı. Vergès, bu özelliği Twitter’ın resmi Android uygulamasına getiren ekipte yer alıyordu. Birkaç ay süren testlerden sonra söz konusu özellik nihayet iPhone için de sunulmuş oldu.

https://twitter.com/twitter/status/767759522437836800

İLGİLİ HABERLER