Teknoloji

Twitter Fransa’yı kendi silahıyla vurdu

twitter microsoft

Twitter, Fransız hükümeti tarafından planlanan bir sosyal medya kampanyasını kısa bir süre önce yine aynı hükümet tarafından hazırlanan yalan haberle mücadele yasasını gerekçe göstererek geri çevirdi. Aralık ayında geçen yasaya göre, çevrimiçi ortamdaki siyasi kampanyalarda kampanyanın sponsorunun ve ne kadar harcandığının açıklanması gerekiyor.

Mikro blog servisi tarafından geri çevrilen devlet kampanyası, Fransız halkını seçmen kütüklerine kaydolmaya teşvik amacıyla hazırlanmıştı. Twitter’ın yasanın etrafından dolaşmanın bir yolu olmadığı için çareyi kampanyayı tamamen geri çevirmekte bulduğu belirtildi.

#OuiJeVote (Evet, oy veriyorum) adını taşıyan kampanya, Fransız seçmenleri yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde kayıtlarını oluşturmaya davet ediyor. BBC’nin AFP’ye dayandırdığı haberine göre, Fransız hükümetinin resmi bilgilendirme servisi tarafından hazırlanan kampanya çerçevesinde Twitter’da da sponsorlu içeriklerin gösterilmesi planlanmıştı.

Twitter’ın kararı, Fransız siyasetçiler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Milletvekili Naïma Moutchou, ilk duyduğunda kararın 1 Nisan şakası olduğunu düşündüğünü belirtti. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castanter de tepkisini Twitter aracılığıyla paylaştı. Castanter, Twitter’ın önceliğinin terörizmi kutsayan içeriklerle savaşmak olduğunu dile getirdi.

Kampanyayı hazırlayan Fransız bilgi servisi tarafından AFP’ye yapılan açıklamada, Twitter’ın yeni yasayı nasıl yöneteceğini bilemediği için tüm siyasi kampanyaları durdurmayı seçtiği belirtildi. Twitter tarafından alınan kararın yasanın kendilerini vurması anlamına gelmediğini belirten kurum, şirketin yasayı anlamakta ve uygulamakta yetersiz kaldığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER