Teknoloji

Twitter fotoğrafları web zaman akışında kırpılmadan, tam boyutta gösteriliyor

Twitter Fotoğrafları

Twitter fotoğrafları bundan böyle zaman akışı içinde daha fazla ön plana çıkaracak bir değişiklik yaptı. Gerçekleştirilen son değişiklikle birlikte Twitter’ın web üzerindeki zaman akışı içinde fotoğraflar kırpılmış dikdörtgen yerine kare veya dikdörtgen formatında, tam boyutlu olarak gösteriliyor.

Bu, özellikle sıklıkla portre fotoğraflar tweetleyen kullanıcıların hoşuna gidecektir. Çünkü Twitter daha önce bu tarz fotoğraflarda baş tarafı keserek sadece merkeze odaklanıyordu. Bu da paylaşılmış insan fotoğraflarında başın olmamasını, sadece gövde bölümünün tweet’lerin hemen altında gösterilmesine neden oluyordu.

Ne var ki, Twitter’ı sıklıkla kullananlar zaman akışının tam boyutlu fotoğraflarla gereksiz yere işgal edilmesinden rahatsız olabilir, iki tweet’i aynı anda ekranda görememekten dolayı şikayetçi olabilirler.

Twitter fotoğrafları şimdi nasıl gösteriliyor?

Fotoğrafların görüntülenmesinde yapılan bu değişikliğin etkisini Twitter kullanıcıları görmeye başladılar. Kırpılmamış fotoğraflara geçişin yanı sıra, Twitter birden fazla fotoğrafın eklendiği tweet’lerin gösteriminde de değişikliğe gidiyor. Şimdi bu fotoğraflar daha çok Facebook’ta yayınlanan fotoğraf koleksiyonlarına daha fazla benzeyecek. Ön izleme sadece tek bir fotoğrafı öne çıkaracak, diğerleri kenarda daha küçük resimler hâlinde gösterilecek. Böylelikle en azından bir fotoğrafın büyük ve rahat görülebilir şekilde sergilenmesi, diğerlerinin de kullanıcının seçimine bağlı olarak büyük olarak açılması sağlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER