Teknoloji

Twitter fotoğraf, video ve GIF’leri tek bir tweette paylaşmaya izin veriyor

twitter fotoğraf video gif paylaşımı

Twitter, hem Android hem de iOS’te; metin, fotoğraf, video ve GIF’leri tek bir tweet’te birleştirmenize olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor.

Bu özellik ilk olarak tersine mühendislik çalışmaları yapan Alessandro Paluzzi tarafından geçtiğimiz nisan ayında fark edilmişti. Twitter daha sonra temmuz ayında multimedya yayınları üzerinde çalıştığını doğruladı. Önceden, tweet başına yalnızca tek bir medya parçası paylaşabiliyordunuz.

Artık bu özellik geldiğine göre, tek yapmanız gereken tweet oluşturucudaki fotoğraf simgesine dokunmak ve istediğiniz medyayı eklemek olacaktır. Tweete iliştirdiğiniz içerik, eklediğiniz görüntü, video veya GIF sayısına bağlı olarak yan yana veya ızgara benzeri bir biçimde görünecektir. Bunun nasıl görüneceğini, Twitter tarafından paylaşılan bu tweetlere bakarak anlayabilirsiniz.

https://twitter.com/Twitter/status/1577730467436138524?s=20&t=n-wJN2bInbyDDtqiBI376g

Şu sıralar yine Elon Musk’ın muhtemel satın alması konuşulurken bile, Twitter yeni özellikler çıkarmaya ara vermiyor. Son günlerde iOS’te daha sarmalayıcı bir deneyim sunacak tam ekran videoları kullanıma sunmaya başladı. Keşfet sekmesinden ise kesintisiz biçimde video içerik akışına erişme imkanı var.

Öte yandan Twitter, hafta başı itibarıyla Blue aboneliğine sahip olan Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılarına tweet düzenleme imkanını sunmaya başladı. Ayrıca tweetlere Durum etiketi ekleme seçeneğinin testlerini de sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER