Manşetler

Twitter fotoğraf ve videoyu aynı anda paylaşmaya izin verecek

btk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter kullanıcıların bir tweet içinde fotoğraf ve videoyu aynı anda paylaşmasını mümkün hâle getirecek. 9to5Google sitesinin haberine göre, mikro blog servisi başka özellikler üstünde de çalışıyor. Bu özellikler arasında varlığı daha önce görülen “Durumlar” gibi yenilikler de bulunuyor.

Bir tweet içinde hem fotoğraf hem de video paylaşabilme özelliğini ortaya çıkaran isim, geliştirici Dylan Roussel oldu. Roussel’in paylaşımı, özelliğin Android’de test edildiğini gösteriyor. Kullanıcılar hâlihazırda bir Twitter paylaşımına maksimum dört fotoğraf veya tek bir video ekleyebiliyor. Ancak fotoğraf ve videoyu aynı anda paylaşmak mümkün olmuyor. Twitter’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

9to5Google’ın bahsettiği bir diğer özellik ise tweetlere ödül verilebilmesi. Ödül özelliği tweetlerin hemen altında bir hediye ikonuyla kendisini gösteriyor. Bu ikon beğeni, retweet ve paylaşım butonlarının yanında duruyor. Söz konusu özelliğin Twitter Blue kapsamı altında sunulabileceği belirtiliyor. Twitter kullanıcıların profillerine hitap şekli (iyelik zamiri) ekleyebilmesi için de hazırlıklarına devam ediyor.

Twitter aynı anda fotoğraf ve video paylaşmayı mümkün kılmanın yanı sıra Durumlar özelliği için de hazırlanıyor. Mikro blog servisi, bu durumlar için “Keşfet” ve “Katıl” gibi seçenekler sunacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER