Teknoloji

Twitter fotoğraf açıklamalarına erişimi kolaylaştırıyor

twitter fotoğraf açıklaması

Twitter fotoğraf açıklamalarını daha faydalı ve belirgin hâle getirmek için yeni erişilebilirlik araçlarını test ettiğini duyurdu. Yapılacak değişikliklerle birlikte açıklaması olan fotoğraflara “ALT” yazılı bir ikon eklenecek. Bu ikona tıklatıldığında fotoğrafın açıklamasını görmek mümkün olacak. Bu değişikliğin yapılmasının uzun zaman alması pek şaşırtıcı değil. Mikro blog servisinin erişilebilirlik ekibi 2020’de kurulmuştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni erişilebilirlik özellikleri bir ay boyunca kullanıcıların yüzde 3’ü tarafından test edilebilecek. Özelliklerin küresel ölçekte dağıtımı ise nisan ayı itibarıyla başlayacak. Önümüzdeki aya kadar ekran okuyucusu kullanmayanların bu açıklamaları görmesi bir hayli zor olacak.

Fotoğraf açıklamaları Twitter’da 2016’dan bu yana mevcut. Ancak bu açıklamalar hiçbir zaman belirgin şekilde sunulmamıştı. Fotoğraflara açıklama eklemeyi sağlayan ikon da kolaylıkla gözden kaçabiliyor. Bu durumu mikro blog servisinin erişilebilirlik ekibinin 2020’de kurulmasına bağlamak mümkün. Ekibin kurulmasından önce şirket içindeki bir gönüllü topluluğu erişilebilirlik özellikleriyle ilgileniyordu.

twitter fotoğraf açıklamasıErişilebilirlik ekibinin kurulmasının ardından sesli tweetler ve videolar için canlı altyazı desteği sunulmaya başlamıştı.

Bir fotoğrafın açıklamasının olduğunu daha belirgin şekilde göstermek, söz konusu özelliği daha popüler hâle getirebilir. Twitter bunu sağlamak adına bir “fotoğraf açıklaması hatırlatıcısı” üstünde çalıştığını da duyurdu.

İLGİLİ HABERLER