Teknoloji

Twitter For you sekmesini masaüstü web sitesine getirdi

twitter for you

Bu hafta başlarında iOS cihazlarda kullanıma sunulan Twitter’ın “For you”, yani “Sizin için” sekmesi, masaüstü web tarayıcılarında da kullanıma sunulmaya başlandı. Yeni kullanıcı arayüzü, daha önce platformun algoritmik olarak oluşturulmuş ve kronolojik zaman akışları arasında geçiş yapmanızı sağlayan “ışıltı” simgesinin yerini alıyor.

The Verge‘in sitesinin de belirttiği gibi, “For you” sekmesi, güncellenmiş tasarım sizin hesabınız için de kullanıma sunulduktan sonra Twitter’ı ziyaret ettiğinizde gördüğünüz varsayılan görünüm hâline geliyor. Bununla birlikte, masaüstü web sürümü, Twitter’ın güncellenmiş iOS uygulamasının yaptığı gibi, kullanıcıları For you akışına bağlı kalmaya zorlamıyor gibi görünüyor. Bilgisayarda Twitter.com’u ziyaret ettikten sonra “Following” sekmesine geçiş yapıp sekmeyi kapattıktan ve yeniden Twitter ana sayfasını açtıktan sonra, görüntüleyeceğiniz zaman akışının otomatik olarak Following seçildiğini göreceksiniz.

Twitter cuma günü yaptığı duyuruda, yeni arayüzün “yakında” Android cihazlarda kullanıma sunulacağını söyledi. Twitter benzer bir özelliği 2022’de de kullanıma sundu, ancak bir grup kullanıcının daha önce Ana akışın kendilerine dayatılmasını istemedikleri yönünde şikayette bulunmasından günler sonra bu fikirden vazgeçmişti. Ancak geçen yılın sonlarında Musk, Twitter’ın değişiklikle birlikte ilerleyeceğini tweetledi ve “Ana zaman akışı, en üstteki, en sondaki, trend olan ve takip eden konular arasında kolayca yandan kaydırmaya izin vermelidir.” dedi. “Twitter arama gezgini bunu siz arama yaptıktan sonra zaten yapıyor.” diye de ekledi.

İLGİLİ HABERLER