Teknoloji

Twitter Flock ile Instagram’ın Yakın Arkadaşlar özelliğine yanıt verecek

twitter intihar önleme

Twitter kullanıcılarının tweetlerini belli bir grupla paylaşmalarını sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Söz konusu özellik, akıllara doğal olarak Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” özelliğini getiriyor. Twitter, bunun için Flock ismini seçmiş gibi görünüyor.

Mikro blog servisi söz konusu özelliğin işaretini geçtiğimiz temmuz ayında vermiş, ancak o dönemde “Güvenilir Arkadaşlar” ismini tercih etmişti. Twitter’ın sürecini takip eden mobil geliştirici Alessandro Paluzzi’nin paylaşımı, Flock’un son şeklini almaya yakınlaştığını gösteriyor.

Paluzzi’nin son paylaşımı, özelliğin nasıl işleyeceği konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Twitter’ın Flock hakkında detaylar veren bir sayfa hazırladığını belirten Paluzzi, bu sayfaya göre Flock’lara maksimum 150 kişi eklenebileceğini ifade etti. Flock’a gönderilen tweet’ler sadece grup içindeki kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek ve yanıtlanabilecek. Kullanıcılar Flock’larında artık istemedikleri hesapları diledikleri zaman çıkarabilecek ve çıkarılan hesaba bunun için bildirim gitmeyecek.

Paluzzi’nin paylaşımına göre; birinin Flock’una dahil olan kullanıcılar, gruba özel olarak gönderilen tweet’lerin yanında şöyle bir açıklama görecek: “Bu tweet’i yazarı sizi Flock’una eklediği için görebiliyorsunuz.”

Bu özellik sayesinde yakın arkadaşlar ve diğer kişiler arasında bir ayrıştırma yapmak kolaylaşacak. Bir tweet’i Flock’a göndermek için yeni tweet oluşturma ekranına kitle gösterme seçeneğinin ekleneceği belirtildi.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Twitter olarak daima insanların sağlıklı diyaloglara katılmasına yardım etmek için çalışıyoruz. Şimdi de insanların düşüncelerini daha özel şekilde paylaşabilmelerinin yollarını arıyoruz. Bu özellik hakkında hâlihazırda paylaşacak fazla şey yok ama Twitter Flock adının kesinleşmediğini söyleyebiliriz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER