Teknoloji

Twitter Flipboard’u satın alabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-flipboard-260515

Geçtiğimiz aylarda Periscope’u faaliyete geçirerek tekliflerini genişleten Twitter, kendisine yeni hedef olarak Flipboard’u seçmişe benziyor. Twitter’ın Flipboard’u satın alma ihtimali sürecin karışıklığı nedeniyle kulağa biraz garip gelse de, Recode sitesinin haberine göre, bu iddia oldukça ciddi bir şekilde konuşuluyor. Kaynaklar taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, Twitter’ın satış bedelini hisseler üzerinden ödemek istediğinin altı çizildi. Satışın potansiyel bedelinin ise 1 milyar dolar olduğu iddia edildi.

Twitter’ın Flipboard’u satın alma isteğinin altında yatan nedenler, satışın gerçekleşme ihtimalinden daha çok merak ediliyor. En popüler olduğu dönemde bile, Flipboard’un kârlılığı garanti olarak görülmezken, kaynaklar son dönemde Flipboard’un büyümesinin yavaşladığına dikkat çekiyor. 2014 rakamlarına göre, Flipboard’un 800 milyon kullanıcısı bulunuyor. Okuyuculara somut bir yenilik vadedilememesi ise Flipboard’un en büyük problemi olarak gösteriliyor. Dergi benzeri tasarımı ve yapısıyla kendine özel bir yer edinmeyi başaran Flipboard, buna rağmen diğer haber uygulamalarına karşı somut bir üstünlük sağlayamıyor.

Flipboard’un Twitter’a ne kazandıracağı da akıllara gelen bir diğer soru. Dergi tarzı tasarımın doğrudan Twitter’ın işine yaramayacağı belirtilirken, iki platformun kullanıcı kümelerinin de büyük ölçüde kesiştiği düşünülüyor. Flipboard’un Twitter’a kişiye özel haber iletimi konusunda katkı sağlaması ise muhtemel gözüküyor.

Twitter’ın Flipboard ekibini transfer etmeyi istemesi de, satışa dair teoriler arasında bulunuyor. Mikro blog servisinin özellikle 2010 ve 2012 arasında kendi yönetim kurulunda görev yapan Flipboard kurucusu Mike McCue’yi geri kazanmak adına Flipboard’un peşinden koştuğu söyleniyor. Silikon Vadisi’nin dehaları arasında gösterilen McCue, Twitter ve Flipboard arasındaki rekabet nedeniyle Twitter ile olan bağını koparmıştı. Mikro blog servisinin çıkar çatışmasını ortadan kaldırarak McCue’yi yeniden kazanmayı istemesi ilginç bir yaklaşım olarak değerlendirilmeyi hak ediyor.

İLGİLİ HABERLER