Teknoloji

Twitter Flight konferansında geliştiricilerle buluşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-flight-110914

Twitter 22 Ekimde San Francisco’da ilk mobil geliştirici konferansı Flight’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Katılım ücreti 140 dolar olan bu etkinlik Twiter CEO’su Dick Costolo’nun açılış konuşmasıyla başlayacak, daha sonra da Twitter’ın en iyi mobil uygulamaları oluşturmaya yardımcı olacak ipuçları ve anlatımlarının yer aldığı çeşitli teknik oturumlara geçilecek.

Aslında Twitter’ın geçmişine baktığımızda geliştiricilerle son zamanlarda sıklıkla kavga ettiğini görüyoruz. Tapbots ve Tweetro gibi geliştiriciler Twitter ile kendi Twitter istemcilerini yapma noktasında kavgaya tutuşmuşlardı. StockTwits gibi şirketler de kendi buluşlarının Twitter tarafından kullanıldığını görmüşlerdi. Daha geçen hafta TwitPic’in Twitter’ın tehditleri nedeniyle kapılarını kapattığı haberleri çıkmıştı. Medyaya yansıyan bu olayların dışında Twitter’ın geliştiriciler için çok dar bir alanda oynamaya izin verdiği de biliniyor.

Flight etkinliğinde Twitter farklı türden geliştiricileri; Satın Al butonlu Twitter kartları geliştirmek, tweet akışlarını yerleştirmek için web sitelerini düzenlemek veya canlı etkinliklerde Twitter’ın Streaming API’larından yararlanmak isteyenleri hedefliyor. Twitter eski geliştiricilerin güvenini kazanmak istemiyor, bunun yerine Flight ile bugünün ve geleceğin geliştiricileriyle iletişim kurmayı ve şeffaflık sağlamayı hedefliyor. Flight sayesinde Twitter ve geliştiriciler nihayet yüz yüze görüşme fırsatı da bulacak.

İLGİLİ HABERLER