Teknoloji

Twitter Fleets çıkartma ve GIF animasyonlarıyla renkleniyor

twitter fleets

Twitter, Fleets adını taşıyan hikaye özelliğini renklendirmek için çıkartma ve GIF animasyonu desteğini kullanıcılarla buluşturuyor. Bu desteğin bulunmaması Fleets’in işlevselliğini etkilemese de, varlığı kullanıcılara paylaşımlarını kişiselleştirme imkanı veriyor.

Konuyla ilgili duyuru, Twitter’ın destek hesabı aracılığıyla yapıldı. Paylaşımda kullanıcıların hikayelerine GIF animasyonu, çıkartma ve Twemoji (Emoji için Twitter tarafından kullanılan terim) ekleyebileceği belirtildi.

Twitter kullanıcıları hikaye oluştururken metin ikonun yanındaki gülen yüz ikonuna dokunarak animasyonlu çıkartma ve emojileri paylaşımlarına ekleyebilecek. Kullanıcılar arama çubuğu üzerinden GIF animasyonu ve çıkartmalar için arama da yapabilecek. Snapchat ve Instagram’ın hikayelerinde uzun süredir kullanılan bu özelliğin Fleets’e gelmesi de Twitter’ın işini kolaylaştırabilir.

Twitter Fleets için çıkartma desteğinin iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşacağını belirtti. Desteğin tüm kullanıcılara ulaşmaması, dağıtımın kademeli olarak yapıldığını gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER