Teknoloji

Twitter fısıltı moduyla herkese açık ve özel mesajlaşma arasında geçişi kolaylaştıracak

Twitter kullanıcılar için bir çeşit haber kaynağı olmanın yanı sıra bir iletişim platformu olduğunun da farkına varmaya başladı, bu nedenle diyalogları daha kolay hâle getirmek için yeni yollar arıyor.

twitter-dick-costolo-ceo-020514

Şirketin tepe yöneticisi Dick Costolo dün Bloomberg’e verdiği röportajda Twitter’ın kullanıcılara herkese açık gerçekleştirdikleri diyalogları özelden yürütmeleri için yeni bir araç vermeyi istediğini dile getirdi. Şu anda kullanıcılar mesajlarının başlarına veya sonlarına diyalog kurmak istedikleri kişinin kullanıcı adını ekleyerek etkileşime geçebiliyor, ancak söz konusu diyalog herkes tarafından görülebiliyor. Özelden iletişim kurmak isteyenlerin Twitter’ın doğrudan mesajlaşma özelliği üzerinden özel mesaj göndererek iletişimi başlatmaları gerekiyor.

Çok yakında Twitter kullanıcıları normal bir tweet ile herkese açık bir diyalog başlatabilecek, ancak daha sonra bir veya daha fazla arkadaş ile başlangıç tweet’i üzerinden görüşmelerini “fısıltı modu” üzerinden gerçekleştirebilecek. Diğer bir deyişle, yakında gelecek mod bir Twitter kullanıcısına herkese açık bir diyalogu özel bir diyaloga çevirme fırsatını, bunun için yeni bir Doğrudan Mesaj oturumu başlatmaya gerek bıraktırmadan sunacak.

Twitter’ın söz konusu özelliği sunmasıyla birlikte kullanıcıların Twitter üzerinden iletişim kurmak istedikleri arkadaşları DM’e davet etmek için attıkları tweet’leri de daha az görmeye başlayacağız.

İlgili >> Pocket-lint, Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER