Teknoloji

Twitter finans raporu üçüncü çeyrekte analist beklentilerinin aşıldığını gösteriyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter finans raporuTwitter, iş gücünde yüzde 9 oranında bir kesintiye gideceğini açıkladı. Bu da şirketin yaklaşık 350 kişiyle yollarını ayıracağı anlamına geliyor. Konuya ilişkin haberler, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. 2016’nın üçüncü çeyreğine ait Twitter finans raporu ile birlikte söz konusu söylentiler doğrulanmış oldu.

Twitter her şeye rağmen, yılın üçüncü çeyreğinde analistlerin beklentilerini aşmayı başardı. 606 milyon dolar gelir elde etmesi öngörülen şirket, 616 milyon dolar gelirle çeyreği kapattı. Ancak bu durum, şirketin para kaybının sona erdiği anlamına gelmiyor.

Twitter’ın kullanıcı sayısı artışının istenilen seviyede olmaması da dikkatlerden kaçmıyor. 2016’nın üçüncü çeyreği itibarıyla mikro blog servisinin aylık aktif kullanıcı sayısının 317 milyon olduğu belirtildi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3’lük bir artış kaydedildiği anlamına geliyor. Servisin ABD’deki aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 1’lik bir artışla 67 milyona ulaştı.

Twitter finans raporu 2017 hedefleri konusunda ipucu veriyor

Twitter’ın 2016’nın üçüncü çeyreğine ait finans raporu, 2017 hedefleri konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor. Yeniden kâra geçmeyi amaçlayan şirket, iş gücü kesintisinin bu hedefin gerçekleşmesine yardımcı olmasını umuyor. Recode sitesinde yer alan habere göre, kesintilerin büyük kısmı şirketin pazarlama ve satış ekiplerinde gerçekleştirilecek. Şirket içi maliyetlerin kısılmasını Twitter’ı potansiyel alıcıların gözünde yine cazip bir hâle getirebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER