Manşetler

Twitter favori yıldızını nasıl geri getirirsiniz?

twitter-favori-yildiz-041115

Twitter kullanıcıları bir tweeti beğendiklerinde veya kendilerine atılan bir tweete etkileşime girmeden kibarca karşılık vermek istediklerinde tweeti favorilere ekler. Favori sarı bir yıldızla sembolize edilir.

Düne kadar durum böyleydi. Ancak Twitter bir süredir test ettiği değişikliği sonunda gerçekleştirdi ve favorilerin yerini “beğeniler” aldı. Bu değişiklikle birlikte yıldız da yerini kalp ikonuna bıraktı.

Twitter kullanıcılarından gelen ilk tepkilerin pek olumlu olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak mikro blog servisi, söz konusu değişiklik için belirgin bir gerekçe sunmakta pek sıkıntı yaşamadı. “Favori” teriminin gündelik kullanıcılar için kafa karıştırıcı olduğunu söyleyen Twitter, pek çok kullanıcının sadece edebi anlamda etkileyici bulduğu tweetleri favorilere eklediğini belirtti.

Favori yıldızını daha şimdiden özleyenlerin imdadına yetişen üçüncü taraf çözümler ise kısa sürede geliştirildi. FavForever adını taşıyan bir Chrome eklentisi, Twitter’ın yıldızını en azından görsel olarak eski yerine getiriyor. Ancak favori yıldızı işlev bakımından eskisinden biraz daha farklı bir konumda. Favori yıldızına dokunulduğunda tweetler yine “beğeniliyor”, favorilere eklenmiyor. Buna ek olarak, Twitter Mac uygulaması gibi üçüncü taraf çözümlerde de henüz favori yıldızının varlığını sürdürdüğünü belirtmek gere

İLGİLİ HABERLER