Manşetler

Twitter fotoğraf, video ve GIF’lerin aynı paylaşımda buluşturuyor

apple twitter

Twitter bir süredir yeni özellikler test ediyor. Bu yeni özellikler arasında bir tweet’in iki hesap tarafından yazılabilmesi ve Durum Güncellemeleri gibi seçenekler bulunuyor. Sosyal ağın üzerinde çalıştığı bir diğer yeni özellik ise birden resim, video ve GIF’in tek bir tweet ile paylaşılabilmesi.

Konuyla ilgili olarak mikro blog servisi tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bazı hesaplarla sınırlı süreli bir test gerçekleştiriyoruz. Bu test kapsamında kullanıcıların formattan bağımsız olarak dört medya içeriğini bir tweet’e eklemesine izin veriyoruz. İnsanlar artık platformda resimler, videolar ve GIF’lerle daha görsel ve eğlenceli diyaloglara giriyor. Bu testle insanların farklı formatları bir araya getirerek kendilerini 280 karakterin ötesinde nasıl kreatif şekilde ifade edebileceklerini görmek istiyoruz.”

Henüz bu tarz paylaşımları zaman akışlarında yaygın şekilde görmek mümkün olmadı. Ancak uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi, geçtiğimiz nisan ayında bir tweet’te farklı medya formatlarının paylaşılabileceğine dair ekran görüntülerini paylaşmıştı.

Paylaşım ekranı Twitter’ın mevcut görsel paylaşım arayüzüyle aynı görünüyor. Kullanıcılara görsellerin sırasını değiştirme veya karıştırma gibi seçenekler de sunuluyor. Bir tweet içinde video ve GIF’lerin bulunabilmesinin kullanıcıların mobil veri paketleri için pek iyi haber olmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER