Teknoloji

Twitter, Facebook ve MySpace mühendislerinden Google’a “Kötü Olma” mesajı

Facebook, Twitter ve MySpace’te çalışan mühendisler Google’ın arama sonuçlarına Google+ sonuçlarını da eklemesine yönelik protestolarını dile getirdi. “Don’t Be Evil” (Kötü Olma) olarak adlandırılan bir tarayıcı eklentisi sayesinde arama sonuçları içine daha fazla sosyal medya tabanlı içeriğin eklenmesi sağlanıyor.

Sözünü ettiğimiz bu eklenti hazırlanmış olan özel bir site üzerinden dağıtılıyor. Sitede Google’ın sadece Google+ profillerini ve yazılarını arama sonuçlarını sunmasının ötesine geçip Twitter, Facebook, Tumblr, Flickr ve daha çok sosyal ağ sitesini sonuçlarına eklemesinin yararlı olacağına dair düşünce de dile getiriliyor.

Kötü Olma aracı Google’a yapılan ziyaretlere bağlı olarak çalışan bir yer imleme aracı niteliğini taşıyor. Kullanıcılar bu yer imleme aracına tıkladığında Google’ın Google+ üzerinden sunduğu sosyal medya tabanlı sonuçlar yerine içine Twitter, Facebook veya diğer sosyal medya sitelerinden de eklentilerin yapıldığı, anahtar kelime veya kelime grubuyla ilgili sonuçları görüyor.

Google yaklaşık iki hafta önce tanıttığı Arama artı Sizin Dünyanız servisi nedeniyle kendi servisini haksız biçimde tanıttığı iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı, hatta Amerikan Federal Ticaret Komisyonu da konuyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Ne var ki, 90 milyon kullanıcı sayısını geride bırakan Google+‘ın reklamının arama devi tarafından daha fazla yapıldığını görebiliriz. Google, sosyal ağının kullanıcı sayısını artırmak için mümkün olan her yolu deniyor. Son olarak Gmail e-posta hesabı açmak isteyenler de Google+ hesabını otomatik olarak açmaya başladı.

İlgili – Focus on the User

İLGİLİ HABERLER