Manşetler

Twitter Facebook ile olan bağlarını daha da güçlendirdi

Hem Facebook hem de Twitter kullanıcısı olanlar uzun zamandır Twitter üzerinde yazdıklarını aynı anda Facebook’ta da paylaşabiliyor. Bu hafta gelen güncellemeyle birlikte Facebook’un Twitter’a sunduğu destek biraz daha iyileştirildi, Twitter üzerinden paylaşılan fotoğraflar, bunun yanı sıra kullanıcı adları ve etiketler artık daha iyi şekilde işleniyor.

Twitter ile Facebook’un arasındaki derinleştirilmiş entegrasyonu görmek için birkaç test yaptık. Eğer bir tweet’te fotoğraf, bir kullanıcıdan bahsetme ve etiket bir arada varsa, öncelik fotoğrafa veriliyor. Ayrıca Facebook’ta paylaşılan mesajda fotoğrafın küçük resim versiyonu ve bu tweet’in Twitter üzerindeki sayfasına bağlantı da bulunuyor. Fotoğrafın paylaşılmadığı sadece kullanıcı bahsi veya etiketin olduğu durumlarda ise ilgili etiketle ilgili daha fazla sonucun yer aldığı Twitter sayfasına bağlantı veya tweet’te bahsi geçen Twitter hesabına ait bağlantı ve profil fotoğrafının küçük harfi Facebook’ta paylaşılan Twitter tweet’ini süslüyor.

Twitter üzerinden yazdıklarınızın Facebook üzerinden bu şekilde paylaşılmasını istiyorsanız, profil ayarları sayfasını ziyaret etmeniz ve burada yer alan Facebook bağlantı aracını kullanarak hesabınızı Facebook’a bağlamanız gerekiyor. Daha önce bu bağı kurmuş olanların bağlantıyı kesip yeniden bağlantı kurmaları da tavsiye ediliyor. Aslında etiket veya kullanıcı adlarına verilen bağlantılar doğrudan paylaşılan tweet’in içinden verilse daha iyi olurdu, ancak Twitter verilmek istenen mesajla mesajda yer alan unsurların birbirinden ayrılmasını, birinin diğerini örtmemesini istemiş olabilir.

İlgili – The Next Web
İlgili – Twitter Yardım Merkezi

İLGİLİ HABERLER